Om Kulturkonten

Kulturkonten erbjuder natur- och kulturupplevelser för små och stora grupper. Många av aktiviteterna har en historisk förankring så att deltagarna får en glimt av vår kulturhistoria.

Bland hästaktiviteterna finns rofyllda turer med vagn eller släde, t ex flerdagarsturer längs St Olavsleden, bröllopskjutsar, kortare turer vid äldreboenden och deltagande vid olika marknader.

Efter några års uppehåll så har jag åter börjat med sadelmakeri och inriktar mig på säten och inredning av fordon. Jag sysslar också med att sy historiska kläder för olika evenemang och utställningar. Läs mer under Sadelmakeri...

Det finns också färdiga koncept för skolor, där jag kan ta med rekvisita och berätta om jämtlands historia. Exempel på teman; kloka kvinnor (medicin och magi på 1700-talet), från stenålder till medeltid, huldran berättar (för yngre barn). Kontakta mig så berättar jag mer om detta.

Jag som driver Kulturkonten heter Gunilla Lindqvist och är utbildad natur- och kulturguide med fil. Kand i arkeologi. Jag är också utbildad möbeltapetserare. Min bas är Dvärsätt i Krokoms kommun, Jämtland, men jag arbetar över hela Sverige och i Norge.

Jag har arbetat inom kulturturistisk verksamhet sedan mitten av 1980-talet och fött upp och tränat egna hästar under lika lång tid. Häst- och historieintresset har bl a medfört att jag i minst 20 år kört en slädtur till vintermarknaden i Röros, Norge. Jag har också deltagit med mina hästar vid en tur i Karl XII´s spår från Rumänien till Skåne, samt vid filminspelningar.

Då jag gör uppdrag med mina hästar fokuserar jag på att evenemangen ska vara så säkra som möjligt. Därför blev jag väldigt glad över att få utmärkelsen ”årets nordsvensk av lokalavdelningen i Föreningen Nordsvenska Hästen. Nomineringen löd:
”Jag vill nominera Gunilla Lindqvist till Årets Nordsvensk 2015. För att hon i så många år varit en mycket god marknadsförare av den nordsvenska hästen. Hon har varit på Jamtli julmarknad i 19 år, Copperhill Åre på julafton, Röros marknad i Norge, Badhusparken Vinterstaden, Östersundstravet under Jämtlands Stora Pris och mycket mycket mer. Då krävs det att man har säkra och trygga hästar vilket jag tycker att hon verkligen visat att hon har.”

Evenemang och aktiviter

Med häst i St Olavs spår. Bräcke – Östersund

Följ med oss på en 4-dagarstur (5 övernattningar) med egen häst. Helpension för ryttaren och hage, [ ... ]

Med häst i St Olavs spår. Skalstugan – Karl Johans Klev

Följ med på en 3-dagarstur (4 övernattningar) med egen häst i fjällterräng.
Ta med din häst och [ ... ]