topp1

Turer med häst och vagn/släde

Med mina hästar tar jag på mig alla sorts uppdrag där någon vill åka häst och vagn. Det kan vara allt ifrån ett par som vill skjutsas från kyrkan vid sitt bröllop, till stora grupper som vill göra ett avbrott under en konferens. Vid bröllop kör jag oftast par då många efterfrågar det.
Häst och vagn är ett mycket bra alternativ för rörelsehindrade som vill komma ut. Under många år har jag anlitats av flera äldreboenden som vill ge sina inneboende en naturupplevelse. Därför satsar jag nu på att utforma turer längs delar av St Olavsleden, som även passar för de som inte kan gå där själva.
Givetvis  kan vagns- och slädturer skapas utifrån speciella önskemål.

Sommartid så erbjuder jag turer med en ”prärievagn” med tak. Den rymmer ca 8 vuxna.

För bröllop har jag en Victoriavagn med tak. Där sitter 2 personer väl skyddade, men det finns plats för totalt 4 gäster.

Under turerna längs pilgrimsleden så använder jag en s k maratonvagn och fraktar packning mm. På den vagnen kan naturligtvis 2 gäster åka istället.

Vintertid har jag en mindre släde, med plats för 2 personer, som jag främst använder till bröllop. Till övriga slädturer nyttjar jag en annan modell som rymmer 6 gäster.

Evenemang och aktiviter

Med häst i St Olavs spår. Bräcke – Östersund

Följ med oss på en 4-dagarstur (5 övernattningar) med egen häst. Helpension för ryttaren och hage, [ ... ]

Med häst i St Olavs spår. Skalstugan – Karl Johans Klev

Följ med på en 3-dagarstur (4 övernattningar) med egen häst i fjällterräng.
Ta med din häst och [ ... ]